Startsida ¦ Gästbok ¦ Resultat ¦ Bild & Film ¦ Länkar ¦ Om Oss ¦ Kontakta Oss
 

 

Om Oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Här har vi våran Webbis BQ ute i skogen (passar Victor)

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 www.tjr.se © 2005 | webmaster bq

Min karriär som förare började vid femton års ålder, många av mina motorkamrater började med folkrace, en perfekt inkörsport till bilsporten. Folkraceåren var bland det roligaste jag har varit med om. Det var några väldigt intensiva år med mycket tävlande land och rike runt. Det blev en massa finaler!
Rallyt kom igång så fort körkortet var klart. Jag körde farsans gamla V4:a , en std B Saab. Det var väl egentligen ingen skojig bil att köra, men … byggde mig en egen V4:a med dubbelblås och korsinsug som det var mer drag i, än std B. Bilen var alldeles för vinglig i min smak. Jag gjorde min sista reas i en grusgrop, körde upp på en kant och vips hade jag rullat. Det blev en ny modell av Saab V4: a som inte gick så bra att köra med. Saabtiden var över!
Köpte mig en Golf1, 1600, grupp A, som jag tävlade ganska mycket med. Sista tävlingen med den bilen var en hemmatävling och där ordnade jag till en rullning på tre och ett halvt varv. Det blev lite häftigt kan man säga, utan bil igen. Året var 1996.Började så sakta att bygga en ny Golf 1 . åkte en hel del tävlingar . Böt till en Golf II:a , åkte bland annat Södertörnsrundan 1998, där jag kom sexa totalt.

Sommaren -98 fick vi vårt första barn , som vi förlorade. Det var en väldigt stor förlust och . Detta gjorde att tävlandet upphörde några år.Tiden går och nu har vi två friska och livliga flickor på 3 och 5 år.

Det började dra i rallynerven igen , dags att ta upp tävlandet . De flesta rallyförare har säkert haft problem med kartläsare , så även jag. När jag tävlade under åren 97-98 hade jag Micke Jansson i högerstolen och det fungerade perfekt . Micke har inte tid att åka med längre vilket gjorde att jag måste hitta någon annan.

Hösten -03 träffade jag Kimmo , genom min kära hustrus kompis Jenny. Kimmo och Jenny är gifta med varandra och han har alltid haft en dröm att få åka rally!! Makarna Paavilainen kom till oss på besök och efter middagen var det bara att bjuda på en åktur , vilket resulterade i en plats i högerstolen. Han blev frälst! Ett par veckor senare var det dags för kartläsarkurs ,sista helgen i januari -04 åkte vi Dan anderssons minne i Ludvika. Kimmo satt bara och njöt , som han sa. Vi har kört ihop ett år nu och han har lärt sig allt otroligt fort . Han tar reda på en massa saker och det känns som jag har hittat en perfekt bisittare. Ser nu fram emot vad vi kan presentera tillsammans, för är stämningen bra i bilen brukar resultatet bli därefter.

Under första tävlingsåret tillsammans , kom vi 4:a i Stockholms DM, totalt i 2wd , och 3:a i B-cupen . Det tycker i alla fall jag känns väldigt bra.

Nu siktar vi framåt mot nya bra resultat.

Jocke Irebrand

Namn: Kimmo Paavilainen
Roll:    Co-Driver

Historia: Det hela började hösten 2003 med att
man skulle på en (tråkig ;-) parmiddag med frugan.
Hon lovade att det skulle bli roligt denna gång.
Å de kan man lugnt säga att de blev! Där träffade
jag nämligen Mr. Jocke a.k.a rally driver :-)
Mitt redan brinnande intresse för motorsport blev inte direkt lugnare men förardrömmarna suddades ut en aning efter en minst sagt gastkramande tur i dåvarande golfen. Redan veckan efter satt jag förkovrad i notboken.

Namn: Leffe Forsell
Roll:    Crew / Mästar meck

Historia: Började till att mina föräldrars förträt att skruva sönder alla cycklar. Men efter ett tag fick mad snitts på att skruva ihop grejerna igen.
Har alltså skruvat mig igenom hela livet.Ett av de största intresserna är motorcycklar, nu är det enduroåkning som ger den stora kicken.En hedrad  andra plats är servicen på rallyt med Jocke & Kimmo som ger mig en fin fin adrenalinkick (väntan!! kommer dom med hel bil , vad ska göras) Denna plats jag har i teamet kan inte köpas för pengar.(inlägg av C-O)
"SERVICE PERIONALEN GÖR ALDRIG NÅGOT FEL!!!"
PS checkar in blanko motages gärna DS

MVH Leffe

Namn: Kenta Irebrand
Roll:    Läromästare

Historia: Pappa till The Driver. Drivade själv ett tag i Saabar .

Mer info kommer snart.

(info kommer senare)


Namn : Kadett 8v enem 85-90
Roll    : Att transportera två gökar i

Historia : GEMS SPRUT
              QUIFE DOGBOX
              MONO BÄLTEN
              MOMO CORCE STOLAR
              DÄMPARE FRAM : SELLHOLM
                             BAK   : BILLSTAIN
              BROMSAR FRAM : STORA ALCON
                              BAK   : AP
              BROMSVÅG

BRAGD    : VANN DM  B-CUPEN STOCKHOLM 2005